Toen ik startte met Maideh Healthy Bar wist ik één ding: ik wil overheerlijke salades maar niet inleveren op hoe gezond ze zijn. Vaak zitten saladedressings namelijk vol met toegevoegde ingrediënten en suikers, waardoor het eten van een salade misschien nog wel gezond voelt, maar dat eigenlijk niet meer is. Zonde! Daarom heb ik ruim een jaar besteed aan het ontwikkelen van een exclusieve, gezonde dressing voor de salades van mijn saladebar in Rotterdam.

Een saladebar in Rotterdam met gezonde saladedressings

Samen met een sterrenchef ben ik aan de slag gegaan om met gebruik van exclusieve basisingrediënten een saladedressing te ontwikkelen. Ik heb zelf een Iraanse roots en wilde dan ook graag bijzondere ingrediënten uit de Iraanse keuken gebruiken. Kaviaar, saffraan, zuurbes en pure honing hebben we daarom gebruikt, in combinatie met mijn persoonlijke favorieten avocado en gember.

Om hiervan een dressing te maken die geliefd en geschikt is voor het grote publiek was een flinke uitdaging. Na maanden van proeven, testen en verbeteren is het ons gelukt en nu kan ik niet wachten om iedereen ervan te laten genieten!

Kaviaar saladedressing

Een andere hele bijzondere dressing die op de menukaart van mijn saladebar in Rotterdam staat is de kaviaardressing. Kaviaar is een luxe ingrediënt en is bij de meeste mensen vooral bekend als delicatesse. Naast dat kaviaar heel lekker is, heeft het ook veel gezondheidsvoordelen, waardoor het een perfect basisingrediënt voor een saladedressing is. Zo is het een krachtige anti-oxidant, bevat het vitamine B12 en B5, Omega 3 en is het een bron van ijzer. Ze noemen kaviaar niet voor niets het ‘zwarte goud’…

Saladedressings in een glazen buisje

Zo’n exclusieve dressing verpak je natuurlijk niet in een plastic bakje, dat vond ik echt zonde. Ik heb van alles bedacht en besteld totdat ik de perfecte verpakking had gevonden: een glazen buisje! Staat super chic in je salade en bovendien kun je op die manier zoveel saladedressing toevoegen aan je salade van onze saladebar als je zelf lekker vindt.

Het uiteindelijke resultaat? Super lekkere, fotogenieke salades die zowel gezond als makkelijk en smaakvol zijn. Je kunt onze salades bestellen en afhalen aan de Pannekoekstraat 81a. Kom je langs? Vergeet dan niet om direct even een fotootje te maken voor onze hippe insta-wall.

Salads are the new fries, immers!